THE WOODS

SYDNEY AUSTRALIA, 2013

 
 

PROJECT OVERVIEW...

The Woods maximises the design potential of a Chef’s pantry concept with a creative, yet warm and comfortable interior.

The lower level features curved timber banquettes with an antique brass post framed “wall” with brass pedestal and hanging lights, a 3 storey cascading lighting feature and antique brass mosaic tiled flooring.

A 15 metre long bar provides on-going entertainment with a custom rear wall of internally illuminated aged brass wine “boxes” reminiscent of food packing crates.

The upper level, rough wood-plank clad floor features hot and cold open kitchens that equally provide on-going entertainment for the upstairs dining patrons with a stone-clad wood fired oven located outside the kitchen where Chef’s cook a number of specialties.

The hot kitchen also features a stunning rear feature wall of hand-cut black and white glass mosaic tiles mimicking a chef’s pantry - featuring silhouetted images of kitchen shelving with chef’s utensils, plates, etc.

Conversely, the cold kitchen rear wall features an equally stunning black-and-white “hair-on-hide” cowhide wall cladding also featuring the same “chef’s pantry” design theme but in a very different media, covered by super-clear glass.

 

SERVICES PROVIDED...

Concept Creation, Interior Design, Management Recruitment, Kitchen & Bar Design, Illumination Design, Graphic Design & Consulting.